Doen jouw klanten ook aan Skin fasting?

Actueel, Corona virus

Steeds meer vrouwen doen aan skin fasting, dat is het tijdelijk stoppen met het dragen van make-up. Dat blijkt ook uit cijfers van onderzoeksinstituut IRI; in 2020 werd zo maar even 11,5 procent minder make-up verkocht. Wel werd er 28 procent meer gezichts- en huidverzorgingsproducten verkocht.

Nu we heel de dag binnen zitten, vinden we het schijnbaar ook minder belangrijk om ons op te maken. Onderzoekers in de cosmetische dermatologie, beamen  : ”We denken dat mensen meer tijd hebben om zich hiermee bezig te houden. Tegelijkertijd is er een groep die vorig jaar huidproblemen had, zo blijkt uit onderzoek onder 2273 mensen. Het gaat dan niet alleen om kapotte handen, maar ook om klachten zoals onzuiverheden, verstopte poriën, eczeem, acne en rosacea. Dat kan komen door stress, minder slaap en het voedingspatroon, maar ook door mondmaskers.”

Schoonheidsspecialisten in het algemeen merken ook dat klanten meer behoefte hebben aan goede huidverzorging. Sinds de instituten op 1 maart  hun deuren weer mochten openen, loopt het storm. ”Klanten komen onder andere voor huidproblemen. Oorzaken hiervan kunnen zijn onvoldoende slaap waardoor kringen rond de ogen donkerder worden, of het gebruik van bedorven producten of verkeerde make-up.”

 

Bron : AD.

Deel dit artikel !

Geef een reactie