Manu Swevers

Gharieni, een begrip in de wereld van de schoonheidsverzorging

Actueel, Behandelstoelen, Inrichting Zaak, Massagetafels, Schoonheidssalon, Schoonheidssalon van het jaar, Schoonheidsspecialiste van het jaar

Wie Gharieni zegt, zegt automatisch kwaliteit en betrouwbaarheid. De van oorsprong Duitse groep Gharieni groep bestaat intussen bijna 30 jaar en de innovatieve producten worden vandaag in 100 landen verdeeld. Sinds verleden jaar staat Manu Swevers, de stiefzoon van CEO en oprichter Sammy Gharieni en zoon van Danielle Theunissen die 26 jaar lang de leading lady was voor Gharieni België, aan het roer van dit dynamische bedrijf. Manu Swevers heeft een diploma biomedical engineering (universiteit Leuven), wat ideaal is voor zijn functie vandaag: “Ik ben technisch opgeleid op het gebied van nieuwe technologieën die impact hebben op het lichaam wat nauw aansluit bij de ambities van Gharieni. Tijdens mijn studies heb ik veel mogen leren over de impact van bepaalde stimuli zoals bijvoorbeeld infrarood, lichttherapie, brainwaves etc. Deze impact op onze cel stofwisseling of neurologische transmissie in het zenuwstelsel helpt om mee na te denken over nieuwe productconcepten in de beautybranche.”

Wie is Gharieni?

Manu Swevers
Manu Swevers

Manu Swevers: “Ons bedrijf biedt trendbepalende, chique ontwerpen en innovaties op het gebied van spa-, wellness-, schoonheids- en medische behandelingen. We produceren nog steeds stoelen en banken voor de medische wereld maar vandaag spitsen we ons vooral toe op beauty en wellness in de meest ruime zin. Belangrijk daarbij is dat we elke stoel of bank volledig kunnen samenstellen naar de wens van onze klant en dat de productie volledig in Duitsland gebeurt en niet in lage loon landen. De klant heeft de keuze uit een ruime waaier aan technische opties, in totaal zijn er 10.000 configuraties mogelijk!

We staan bekend om onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en prima service na verkoop. Tenslotte moet de klant 15 à 20 jaar met een stoel of bank kunnen werken. Natuurlijk zouden we goedkoper kunnen produceren door bijvoorbeeld ons staal of hout dunner te maken en het bijvoorbeeld te lakken in plaats van poeder coating. Of goedkopere motoren in te zetten. Maar dat doen we bewust niet. We zijn bij Gharieni ook voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen, we kijken welke polymeren we kunnen gebruiken, hoe we de programma’s elektronisch kunnen aansturen, hoe we het frame zo ergonomisch mogelijk kunnen uitbouwen… ”

Nieuwe evoluties

De grootste afzetmarkt bij Gharieni zijn nog steeds de behandelstoelen en behandelbanken waarbij altijd de juiste oplossing voor elke klant gevonden kan worden en in elke prijsklasse, van 1.200 tot 15.000€. Maar Gharieni heeft intussen ook een programma met heel interessante technische en moderne behandelstoelen- en wellness banken met een complete beleving voor de klant ontwikkeld. En hiermee blijft het bedrijf in de toekomst innoveren. “We blijven ons inzetten voor innovatie en zullen in de toekomst nog meer behandelstoelen en wellness banken presenteren met het inbouwen van technieken die de verschillende zintuigen van de klant prikkelen: zicht (lichttherapie), tastzin (vibratie en warmte), gehoor (geluidstherapie), geur (geurbeleving) en de toepassing van water en zand. Er zijn al meerdere modellen die deze technieken ingebouwd hebben en we streven er naar om ook dit gamma uit te breiden zodat we klaar zijn voor de toekomst. Zo komt er de nieuwe 601 stoel aan met een heel breed toepassingsgebied. Het is een hybride stoel tussen stoel en bank en bewijst opnieuw hoe vernieuwend en creatief Gharieni is.”

Brede markt

Gharieni is intussen niet alleen een wereldwijd begrip, het merk wordt ook door tal van gerenommeerde hotels met een wellness afdeling gekozen voor zijn kwaliteit en innovatie. Gerenommeerde hotels in o.a. Dubai en Ierland werken met Gharieni als trouwe partner.

Meer weten over de behandelstoelen en -concepten van Gharieni? Neem dan snel een kijkje op de nieuwe website: www.gharieni.nl.

Wist je dat Gharieni trouwens ook Gold sponsor is van www.schoonheidsspecialiste-van-het-jaar.be

Deel dit artikel !

Geef een antwoord