Pure passie bij Prestige in Tremelo

Deborah De Coninck komt uit een echte ondernemersfamilie en heeft in het centrum van Tremelo een mooi instituut met parfumerie: Prestige.

Het verhaal van Deborah

“Het verhaal van Prestige is intussen 12 jaar oud en ik ben er eigenlijk via mijn mama in gerold. Ik was wel afgestudeerd aan het Coloma instituut in Mechelen dus ik had de opleiding tot schoonheidsspecialiste wel. Daarvoor had ik voor een sportopleiding gekozen maar door gezondheidsproblemen heb ik moeten switchen. Recht van school heb ik eerst in een wellness gewerkt want ik wilde onmiddellijk aan de slag gaan. Daarna heb ik ​twee jaar voor de vorige eigenaresse van Prestige in Tremelo gewerkt. Toen zij stopte, ben ik naar mijn mama gestapt. Die was ook zelfstandige en had net haar twee eigen zaken van de hand gedaan. Ik vroeg haar of zij de parfumerie die aan het instituut is gekoppeld, niet wilde doen? Mijn mama zei direct ja, ook al had ze geen ervaring in de sector. Dat heeft ze speciaal voor mij gedaan… Achteraan waren twee kleine cabines en daar ben ik gestart. De eerste drie jaar was het echt knokken: je moet een naam maken, het vertrouwen winnen… In 201​6 hebben we aan de overkant van de straat een ander pand gekocht en dat helemaal verbouwd naar 100m² parfumerie en instituut. Jammer genoeg is mijn mama plots overleden in 2017, dat was moeilijk maar je moet verder. Ik had een kindje van zeven maanden, moest de zaak alleen verderzetten maar je mag je niet laten gaan en ik heb verder gevochten, het leven staat niet stil;…”

 

Schoonheid runnen

“Vandaag wordt schoonheid steeds belangrijker, dat voel je. De parfumerie en het instituut vullen elkaar mooi aan. En we gaan opnieuw verbouwen, hebben een interieurarchitecte in de arm genomen en na de verbouwingen zullen er 6 cabines zijn voor het instituut. Ik werk nu met verschillende meisjes, met de merken Nannic en Clarins en we hebben momenteel 6 toestellen zodat we heel veel verschillende schoonheidsproblemen kunnen aanpakken. We zijn vooral gespecialiseerd in gezichtsverzorging, minder in lichaamsverzorging. Toestellen zijn belangrijk maar niet hét belangrijkste want ook de manuele handelingen blijven belangrijk en de klassieke verzorgingen natuurlijk ook. Vandaag werken we sterk op anti-aging en op heel wat huidproblemen zoals hyperpigmentatie, acné en littekens. Daar bereiken we heel mooie resultaten, ook op striemen. Welk publiek bij ons komt? Niet echt het jonge publiek, vooral mama’s en oma’s die erop uit zijn om hun huid te verbeteren. Ik zeg altijd tegen mijn klanten: “Kijk eens in de spiegel naar wat jou stoort, daar kunnen wij aan werken.” Wat ik ook heel belangrijk vind in mijn zaak zijn de details, want alles telt: de kwaliteit van de handdoeken, de dekens moeten extra zacht zijn; ik hecht veel belang aan kwaliteit en comfort, aan hygiëne tot in de kleinste hoekjes en plintjes;…”

Corona enzo

En wat met corona? Deborah: “Het was een moeilijke tijd maar de agenda loopt vandaag – zelfs met een vierde persoon erbij – heel snel vol. Wat het geheim is achter het runnen van mijn zaak? Je moet constant met je personeel bezig zijn, je mag niet stressen, er moet voldoende rust zijn. Ook opleidingen zijn heel belangrijk, je mag de klanten regelmatig iets nieuws bieden, je moet met je tijd meegaan. Ook goed nadenken over je beslissingen en focussen op waar je mee bezig bent is heel belangrijk, én prioriteiten stellen. En op tijd kunnen loslaten. Natuurlijk mag de passie voor je job niet ontbreken: mijn beroep maakt mij heel gelukkig, er is geen dag dat ik niet met plezier naar mijn werk ga…”

www.parfumerie-prestige.be

Sylvia Silvester