Marie-Christine Verloo

Verkopen op een leuke manier

Actueel, Skin Care Expert, Verkoop in je salon, Verkopen in je zaak

Hallo, ik ben Marie-Christine Verloo, schoonheidsspecialiste met 32 jaar ervaring.

Tijdens mijn opleiding op leercontract ontdekte ik dat het verkopen me wel lag, helaas in mijn opleiding werd er niet veel knowhow over gedeeld.

Ik volgde extra marketing-lessen, NLP, etc.

 

Tijdens het werken ontdekte ik al gauw dat ik het woord “kopen” of “verkopen” niet graag gebruikte, ik spreek liever over huidadvies geven.

Regelmatig vertellen nieuwe klanten me dat ze niet weten hoe ze hun huid thuis kunnen verzorgen om goede resultaten te krijgen.

Tijdens het reinigen van de huid leg ik uit waarom het belangrijk is om cleanser en toner te gebruiken, de klant merkt hoe fris en aangenaam de huid aanvoelt en dan is de kans groot dat ze al kriebels krijgt om deze producten te kopen.

 

Op het einde van de verzorging volgen de overige verzorgingsproducten.

Na de behandeling neem ik de tijd om de producten die ik gebruikte te tonen, ik stel het basissysteem voor dagelijks gebruik voor, dit bestaat uit: cleanser, toner, scrub en dagcrème.

Ik doe mijn klant zin krijgen om de producten thuis te willen gebruiken, geef persoonlijk huidadvies en een verkoop volgt.

 

Door positief te denken, mezelf alvorens de klant binnenkomt voor te stellen hoe blij ze zal zijn met mijn advies, en het zelf ook te voelen, heb ik meer kans om te slagen.

Als ik op voorhand angst heb, zal het moeilijker gaan.

Het is onze taak na een professionele behandeling om klanten te adviseren wat ze nodig hebben voor thuisverzorging en dit op een leuke en ontspannen manier.

“Al doende leer je het, elke dag een nieuwe dag om het beter te doen dan gisteren.”

 

Veel Succes,

Marie-Christine Verloo

Deel dit artikel !

Geef een antwoord