GWS voorspelt dat religie en welzijn een grote trend zullen zijn in 2020

De GWS (conferentie van Global Wellness Summit) voorspelt dat religie en welzijn een grote trend zullen zijn in 2020. Het rapport vermeldt de online  « Faithful Workouts » ministerie die trainingen en retraites organiseert met mini-preken en christelijke muziek.

Religie en welzijn, muziek als medicijn en circadiane gezondheid zijn enkele van de voorspelde welzijnstrends van GWS 2020, zojuist gepubliceerd in het “2020 Global Wellness Trends Report».  De jaarlijkse publicatie voorspelt tien nieuwe trends voor het komende jaar in gezondheid en welzijn, met individuele hoofdstukken gewijd aan elke trend.

De trends zijn geformuleerd in een samenwerkingsverband tussen wereldwijde wellnessleiders, waaronder economen, academici, futuristen en CEO’s van internationale bedrijven. Ze zijn ook geïnspireerd door toespraken van de GWS Global Wellness Summit.  Het rapport is geschreven door Susie Ellis, GWI voorzitter en CEO, Beth McGroarty, co-auteur en VP van onderzoek en forcasting bij GWI, Judy Chapman, auteur en curator van The Karma Group, Peter Eadon-Clarke, adviseur bij Conceptasia, samen met auteur Richard Panek en journaliste Rina Raphael.

“Deze unieke input zorgt voor een uitstekend geïnformeerde set van wereldwijde voorspellingen,” zegt McGroarty. “Wellness bestond vroeger uit meer discrete, siloed-markten, zoals de fitness of spa-industrie, maar nu komt alles samen in en rond wellness, en het concept maakt hele industrieën en categorieën van leven opnieuw ”.

Andere toptrends zijn technologieën die zijn ontworpen om de geestelijke gezondheid te verbeteren, energiegeneeskunde en wellness-sabbaticals, evenals de gezondheid van de vruchtbaarheid, rebranded veroudering, Japanse wellness en het gebruik van wetenschap om mythen in de wellness-industrie te ontkrachten.

McGroarty heeft de trends in meer detail bekeken en zei dat circadiane ritmes interessant zijn, omdat , als we ze onderzoeken, kunnen we onze aandacht vestigen op de effecten van jetlag, licht, voeding, temperatuur en lichtvervuiling op de slaap.  Ze voorspelt het volgende: “Hightech circadiane oplossingen liggen voor de deur, maar deze trend gaat ook over het veranderen van fundamenteel menselijk gedrag en de vele sociale en culturele instellingen die mensen op de klok zetten”.

Eadon-Clarke illustreert de toekomstige Japanse wellnesstrend die betrekking heeft op ‘de uitgebreide wellnesscultuur van Japan’. Wat betreft de 100-jarige Life Society van Japan, onderzoekt hij de verouderende bevolking van Japan en constateert dat ze in 2017 67.824 honderdjarigen hadden, wat de grootste per hoofd van de bevolking ter wereld vertegenwoordigt.

Eadon-Clarke schrijft de levensduur van de Japanners toe aan een sterke band met de natuur, een nadruk op welzijn in de gemeenschap en sociale interactie, evenals het nemen van tijd voor zelfzorg. Hij verwacht dat met de publiciteit van de Olympische Spelen in Tokyo 2020 Japanse wellness een belangrijke trend zal worden.

Het Global Wellness Trends Report 2020

10 trends die de toekomst van wellness vormgeven:

Focus verschuift van slaap naar echte circadiane gezondheid

Verouderd rebranded: positief cool

J-wellness (Japanse wellness)

Geestelijke wellness en technologie: de relatie heroverwegen

Energiegeneeskunde wordt serieus

Georganiseerde religie springt in wellness

De wellness sabbatical

 

Bron en foto : https://www.spaopportunities.com/