Boek Maak de MATCH - Annett Keizer - Cover1 voorkant - omlijnd

Maak de MATCH = solliciteren kinderspel

Boekenreviews

Een realistisch boek over het hinkelpad naar een passende baan.  Op slechts 8 weken van het eind van het schooljaar is het geen slecht idee om even na te gaan waar je naartoe wil met je loopbaan. 

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019 lanceerde Annett Keizer haar boek ‘Maak de MATCH’ op De Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam. Annett is communicatie- en carrièrecoach én voormalig jobhopper. Haar eigen ervaringen vertaalde ze naar een praktische methode om in vijf stappen de baan te vinden die écht bij je past. Die vijf stappen zijn: Meten, Ambiëren, Toetsen, Concluderen en Herpositioneren. Met gevoel voor humor en met verrassende oefeningen die makkelijk in praktijk te brengen zijn, laat de auteur de lezer stap voor stap ontdekken wat zijn persoonlijke en professionele meerwaarde is op de arbeidsmarkt anno nu.

Huppelend op weg

Veel mensen doorlopen hun loopbaanpad als een Olympische topsport verspringen of hoogspringen.  Je móet presteren. Het is nú of nooit want straks ben je te oud. Het moet anders, beter, hoger, verder en nog dichterbij de top. Die sprongen kosten veel energie met grote kans op blessures.

In het boek ‘Maak de MATCH’ leert de lezer om huppelend en hinkelend zijn loopbaanpad te verkennen. Soms balancerend op één been, soms met twee benen op de grond om het pad te overzien. Ook struikelen en verliezen horen daar nou eenmaal bij. Leer daarmee omgaan en je komt stap voor stap dichterbij je doel tot je op de juiste plek zit.

“Ontwapenend, helder, onbetwiste logica, pragmatisch, confronterend en met humor.”

“Ik krijg er energie van en nieuwe inzichten waarmee ik direct aan de slag wil gaan.”

Communicatie is contact maken

Vier van de vijf sollicitatiegesprekken zijn niet leuk omdat sollicitanten zichzelf onvoldoende kennen of zich nauwelijks inleven in de persoon aan de andere kant van de tafel. In sollicitaties gaat het niet  alleen om eigenbelang, het gaat vooral om menselijk contact. Wie het spel van vraag en aanbod goed weet te spelen is veel succesvoller dan iemand die alleen redeneert vanuit Ik, Mij en Mijn. Communicatieve vaardigheden,  soft skills,  zijn tegenwoordig dan ook essentieel om jezelf stevig te positioneren en overtuigend te presenteren. Het boek ‘Maak de MATCH’ is doorspekt met voorbeelden en oefeningen om de lezer bewust te maken van zijn interactie met recruiters, HRM-managers en anderen aan ‘de andere kant van de tafel’.

“Als iemand die aan de andere kant van de tafel zit, verheug ik me op kandidaten die de lessen uit dit boek toepassen.” – Ingrid Thijssen, CEO Alliander en Topvrouw van het Jaar in 2016.

Het boek is te koop voor € 23,50 via www.carriereboost.nu

Geef een reactie