Belgisch bedrijf uit Lanaken kaapt twee Beauty Awards weg

Afgelopen weekend ging ook de verkiezing van Beauty Product of the Year door bij onze Noorderburen.  En uit de vele inzendingen in producten komen natuurlijk ook een aantal winnaars aan bod.  Het Belgische bedrijf Herborist Cosmetics uit Lanaken die ondermeer de Medik8 producten verdelen en het apparaat Positive Aging verdelen vielen zowaar mee in de prijzen. 

Crystal Retinal van Medik8

Dit product werd bekroond in de categorie huidverzorging.  Dit serum boordevol vitamine A geeft een verjongende en ontstekingsremmende werking op de huid. Het werkt zo maar 11 keer sneller dan gewone retinol en is tevens antibacteriëel, zeer aan te raden bij een onrustige huid.  Het hydrateert tevens de huid en houdt het vocht ook vast.

Het product is beschikbaar in twee sterktes, je kunt het dus zelf ook opbouwen. Een product dat we zeker nog veel zullen tegen komen de komende maanden.

De Meso T8 van Positive Ageing

Dit toestel werd bekroond in de categorie apparatuur.  De Meso-T8+ combineert drie innovatieve technieken met elkaar. Zowel voor het gelaat als voor het lichaam: mesotherapie, cryotherapie en fototherapie.

Deze 3 technologieën, ontwikkeld door HbW Technologie, zijn niet-invasief en niet traumatisch voor de huid en er is geen sprake van hitte die de huid belast.

 • De Mesotransduction technologie in de Meso-T8+ laat toe om pijnloos actieve ingrediënten door te laten dringen tot in het hart van de dermis (doorsluizen), zodat ze daar hun effect volledig kunnen ontplooien voor doel gerichte resultaten.
  Voor elk huidprobleem is een mesotransduction programma in combinatie met hoogtechnologische serums ontwikkeld die de meest voorkomende huidproblemen van het gelaat en lichaam volledig aanpakken.
 • Cryotherapie het instant effect van extreem droge kou op de huid zorgt ervoor dat de huid zich samentrekt waarna direct zuurstofrijker bloed met extra voedingsstoffen terugstroomt waardoor de cellen de aanmaak van collageen en elastine weer gemakkelijker kunnen aanmaken. In tegenstelling tot medische cryo zal de HbW Cryo technologie geen cellulaire stress aan de cellen bezorgen.
  Het voordeel: geen verbranding en geen stress voor de huid, maar wel resultaat door gebruik te maken van een safe technologie.
 • Fototherapie, die rode, gele en blauwe lichtfotons absorbeert en uitstraalt, dankzij zijn LED behandelingskop. Deze stralingen veroorzaken een biologische verandering in de cel, volgend op een natuurlijke chemische reactie op fotostimulatie en creëert zo een collageen producerende stimulatie. De LED van HbW is bij veel huidproblemen in te zetten.

Deze drie technologieën helpen verschillende huidproblemen te corrigeren zoals anti-ageing, huidverslappingen, hydratatie, pigmentatie, acne, stria, cellulite, verminderen van roodheden, hydratatie boost enz…..  Meer info bij :

www.herboristcosmetics.com

—————————————————————–

Wat is Professional Beauty Product of the Year

Het is een wedstrijd waar leveranciers aan kunnen deelnemen die leveren aan de professionele markt (Beauty professionals) en die deelnemen aan de vakbeurs Beauty Trade special.

Er zijn in totaal zeven categorieën te onderscheiden:

 1. Gezichtsverzorging
 2. Lichaamsverzorging
 3. Groene cosmetica
 4. Make-up
 5. Pedicure
 6. Nagels
 7. Apparatuur

Vakjury

 • Een vakjury nomineert uit alle inzendingen maximaal 5 producten per categorie.
 • Bezoekers kunnen tijdens de beurs stemmen via de beursapp op de genomineerde producten.
 • De stem van de vakjury telt voor 50% mee in de uiteindelijke einduitslag.