Huidveroudering, iets waar we allen toch mee struggelen


In samenwerking met
Beautybizz Logo Paula's Choice

Met de juiste anti-aging-producten kan men de huid stimuleren om zich jonger te gedragen, met als resultaat een mooiere en stralende huid. Om nu precies te weten welke producten men best gebruikt om huidveroudering tegen te gaan, presenteren Paula Begoun en haar onderzoeksteam hun tips & tricks:

  • Het allerbelangrijkste voor een stevige huid is het opbouwen van meer collageen. Meer collageen helpt om meer huidverslapping te voorkomen. Huidverzorgingsproducten die de huid helpen meer collageen aan te maken zijn:krachtige antioxidanten (o.a. retinol, niacinamide, vitamine C) en huidherstellende ingrediënten.

     

  • Gebruik alleen dagcrèmes met factor 30 of hoger. Blootstelling aan zonnestralen is een van de grootste gevaren voor de huid omdat zonnestralen collageen en elastine beschadigen. Voor de conditie van de huid is dagelijkse bescherming tegen zonnestralen dan ook van cruciaal belang, niet alleen voor het gezicht, maar ook de hals. Dat laatste wordt helaas nog wel eens vergeten, terwijl het zo belangrijk is. Niet voor niets zie je bij veel mensen dat hun hals er ouder uitziet dan hun gezicht.

     

  • Door het dagelijks gebruik van een exfoliant met salicylzuur (BHA) of glycolzuur (AHA) zal de huid zichtbaar verbeteren. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de ingrediënten salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA) de opbouw van extra collageen ondersteunen en tot op zekere hoogte de huid verstevigen. Het is niet nodig deze producten allebei te gebruiken, kies naargelang persoonlijke voorkeur, of wissel af.

     

  • Plaatselijk op de huid aangebrachte vitamine A, ook wel retinol genoemd, kan de elasticiteit van de huid verbeteren. Er zijn zelfs onderzoeksresultaten die bewijzen dat retinol de huid helpt om elastine aan te maken. Gebruik een retinol product voor het slapen gaan om de huid een ware oppepper te geven! Hetzelfde geldt voor retinoïden of het plantaardige ingrediënt bakuchiol. Onderzoek wijst op vele anti-aging-voordelen, waaronder het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
Beautybizz Paula's Choice