peelings 2

Peelen van handen, oogcontour, gezicht en lichaam – vervolg 3

Gelaat, Handverzorging, Lichaam, Peelings

Peelen van de handen

De huid moet volledig worden gepeeld, ook die van de handen. Een zachte peeling van de oppervlakkige huidcellen, gevolgd door het aanbrengen van een hydraterende verzorging, zal de handen van uw klant zachter maken. Na enige tijd zullen zelfs de verouderingstekenen afnemen. Omdat de handhuid vaak droog is, heeft zij een bijzondere behoefte aan hydratatie. Tijdens heel droge of koude maanden kan het aanbrengen van een hydraterende crème of vaseline op de handen na een peeling bijzonder weldadig zijn. Zo’n intensieve hydratatie komt ook de nagels en de nagelriemen ten goede.

Peelen van de oogcontour

In theorie is er niets op tegen om de zone rond de ogen te peelen. In de praktijk is het gevaar voor een te agressieve peeling te groot. Het kan tot uitdroging en/of irritatie leiden. Bovendien kan het product in de ogen terechtkomen. Wij raden aan om op enige afstand te blijven van de onmiddellijke oogcontourzone om problemen te voorkomen, tenzij u gebruik maakt van een specifiek product voor deze zone.

 

Op welke leeftijd moet je beginnen peelen?

Vanaf de puberteit: peelen helpt huidproblemen te voorkomen en verbetert het algemene aspect van de huid.

Peelen en periodes in het jaar

In warme en vochtige maanden is extra peelen nodig. Vergeet niet dat de huid van uw klant blootgesteld wordt aan de negatieve invloeden van UV-stralen en dat ze zich niet beschermt of haar bescherming niet vaak genoeg herhaalt. Daardoor kunnen de poriën verstopt geraken zodat er aan het eind van de zomer oneffenheden aan de oppervlakte komen. Patiënten hebben ’s zomers meer huidproblemen dan in de rest van het jaar. Wij adviseren hen om een zonnebescherming te gebruiken die geschikt is voor hun huidtype en om vaker te peelen om dit probleem te voorkomen. Vaak zijn de zomermaanden het ideale moment om het peelingniveau “op te voeren”.

Peelen van gezicht en lichaam

Dezelfde peelingproducten mogen zowel voor het gezicht als voor het lichaam worden gebruikt, maar met een andere intensiteit. Sommige producten werden echter speciaal ontwikkeld voor het lichaam en worden niet aanbevolen voor het gezicht om verschillende redenen (te sterk geparfumeerd of te grove korrel). Het is een persoonlijke keuze, en zoals altijd, moet u zich laten leiden door het comfort van de huid van uw klant. Peelende werkstoffen hebben een bijzonder weldadige invloed op de huid van de borst en de rug, vooral op zones met huidproblemen.

Beeld : https://pixabay.com/

Deel dit artikel !

Geef een antwoord