Blue Monday komt eraan

Accessoires en toebehoren, geurbeleving, Geurmarketing, Lichaam, Parfumgeuren

Maandag 18 januari is het Blue Monday. Zie jij ertegenop? Hoeft niet: deze geuren zorgen voor een zonnig humeur – zelfs op zo’n donkere dag !

Geur en humeur: zo werkt dat

Ruiken doe je niet met je neus, maar met je hersenen. De reukreceptoren in je neus staan namelijk rechtstreeks in verbinding met het limbisch systeem, het deel van je brein waar zowel je geheugen als je emoties zitten. Elke geur die via je neus je hersenen bereikt, roept daar onmiddellijk een specifiek gevoel op. Op dit principe is de aromatherapie gebaseerd, maar ook parfumeurs laten zich leiden door de wetenschap achter geur en emoties.

Voor een vrolijk humeur: citrus

Eind januari lijkt de zomer nog heel ver weg. Ook dat simpele feit schijnt op Blue Monday stevig mee te wegen. De oplossing? Een geur met duidelijk aanwezige citrusnoten. Citrus heeft een positief effect op je humeur; citrusgeuren worden niet voor niets geluksgeuren genoemd! Die prikkelende, frisse geur doet je bovendien onmiddellijk denken aan vakantie. Snel even sprayen dus!

Story image

In Intimacy Intense (€ 49,95) ruik je die onstuimige frisheid van mandarijn, sinaasappel en pompelmoes meteen.

Voor meer zelfvertrouwen: bergamot

Bergamot, een Italiaanse citrusvrucht, heeft een bijzondere eigenschap: de geur werkt tegelijkertijd ontspannend én pept je op. Bovendien zorgt bergamot ervoor dat je aardiger naar jezelf kijkt. Jij mag er zijn, óók wanneer Blue Monday je wat somber maakt. Bergamot geeft je het zelfvertrouwen om deze dag te stralen!

Story image

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria (€ 103,50) is lekker fris en fruitig, en heeft een pittig accent van roze peper.

Minder last van stress: jasmijn

In de aromatherapie wordt jasmijn gebruikt vanwege zijn rustgevende en een antidepressieve werking. De ideale geur dus om op deze grijze winterdag [MS1] te dragen. Jasmijn stimuleert daarnaast ook de betagolven in je hersenen. Dat merk je aan je concentratie: die gaat met sprongen omhoog. Met een jasmijnparfum zou Blue Monday zomaar eens de beste dag van de week kunnen worden!

Story image

Burberry Her Intense (€ 107,90) heeft een heerlijk ontspannend hart van jasmijn. Topnoten van braam en kers zorgen voor energie.

Voor een positief gevoel: rozen

Zijn de goede voornemens die je begin deze maand hebt gemaakt, inmiddels alweer vergeten? Dat zou één van de redenen zijn waarom je het op Blue Monday niet meer ziet zitten. Merk je dat je er last van hebt, dan is een rozengeur jouw redding. De volle, zoete geur van deze bloemen geeft je een vredig en optimistisch gevoel. Daarbij schijnt rozengeur het ook goed te doen op liefdesgebied, dus mocht je nog een date hebben …

Story image

De zoete damascusrozen in Bvlgari Rose Goldea (€ 92,50) zorgen voor pure verleiding!

Voor meer balans: lavendel

Heb jij vandaag een kort lontje? Of moet je om het minste of geringste huilen? Ook dat hoort erbij op Blue Monday. Wees lief voor jezelf en leg de lat wat minder hoog. Jouw geur voor vandaag is er eentje met lavendel. Die helpt je ontspannen, brengt je geest in balans en maakt je rustig. Zo kom jij deze Blue Monday wel door.

Story image

Yves Saint Laurent Libre (€ 60,90) mixt lavendel met oranjebloesem. Even ruiken en je zorgen maken plaats voor een gevoel van vrijheid.

Voor een beetje troost: vanille

Op dagen dat je niet zo lekker in je vel zit, zijn vanillegeuren de beste pick me up. De zachte, zoete geur van vanille doet je denken aan thuis en aan vroeger en dat geeft een geborgen en veilig gevoel. Vanillegeuren zijn daarmee echte comfortgeuren – jouw keuze als je je op Blue Monday een beetje verdrietig voelt.

Story image

Jean Paul Gaultier La Belle (€ 54,90) is een echte vanillegeur die je vrouwelijkheid én je zelfvertrouwen versterkt.

Voor extra concentratie: rozemarijn

Als iedereen het heeft over donkere dagen en sombere buien, valt het niet mee om je motivatie te vinden. Rozemarijn helpt je om gefocust te blijven, zodat jij ook op Blue Monday gewoon al je deadlines haalt. De kruidige en verkwikkende eigenschappen van rozemarijn frissen je geheugen op en verjagen vermoeidheid. Zo blijf je productief.

Story image

Givenchy Gentleman (€ 53,90) mixt rozemarijn met citrusnoten: dat zet je direct op scherp!

 

Deel dit artikel !

Geef een antwoord