BodyShaping studio in Tielt

We bezochten onlangs de net geopende conceptstore BodyShaping in hartje Tielt.  Een aantrekkelijk, opvallende zaak met vrij grote uitstalramen wat onmiddellijk een ruime blik naar binnen geeft.  Vooraan in de vitrines vind je het voedingsgedeelte met het gamma Lignavita, naar achter toe vind je het BodyShaping gedeelte met voornamelijk de E-Fit apparatuur.  Je vindt er werkelijk alles van proteïnevoeding tot elektrostimulerende toestellen. De zaak is gebaseerd op 4 peilers : afslanken en figuurcorrectie, elektro fitness en sportprestaties verbeteren en pijnreductie van de rug en gewrichten. We hadden een gesprek met zaakvoerster Stephanie Raedt, die ook een zaak runt in Brugge.

Opstart zaak

Stephanie glundert als ze ons ontvangt en toont ons met fierheid de winkel en de ruimte die zich over 100 vierkante meter uitstrekt.  Voornamelijk het E-Fit gebeuren met de EMS technologie wilden we wel eens van dichterbij onder de loep nemen.   Op het ogenblik van ons bezoek zijn een aantal personen al druk bezig met de speciale E-Fit pakken om de spieren te verstevigen en om calorieën te verbranden. Door middel van 20 e-pads verspreid in de vest; broek, arm- en kuitgordels krijg je in slechts 20 minuten een volledige work-out.  Het zijn net die e-pads die verschillende impulsen sturen naar uw spieren, vetlaag, bindweefsel en huid.

 

Een ideale spierbooster

In slechts 20 minuten tijd, worden al de grote spiergroepen (de dieperliggende buikspieren, de brede rugspieren , maar ook de onderrug, het zitvlak, de biceps, de triceps, de kuiten, de quadriceps en de hamstring) geactiveerd, waardoor je 90 % van de spieren verstevigd. In een gewone fitness sessie van anderhalf uur train je slecht 30 %.

Doordat spieren verstevigd worden ontlast je jouw wervels en tussenwervelschijven. De E-Fit is ook een efficiënte hulp voor het vlugger herstel van rugpijn veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding. Verkrampte spieren maakt men los met een speciaal micromassage programma om de spieren te relaxeren.  Daarnaast heeft dit ook een optimale lymfedrainage.

 

Een eigen E-Fit in je zaak  

Cijfermatig is de aanschaf van een E-Fit toestel een echte meerwaarde voor afslankingsinstituten, diëtisten, personal trainers, kinesisten en schoonheidscentra ’s gewoon omdat eenmaal je klant opgestart is je met de coaching van een andere klant kan bezig zijn.  Uiteraard is er een grondige opleiding voorzien vanwege E-Fit zelf.   Door de trainingssessies verhoogt de stofwisseling en bovendien kan je je jouw klanten garanderen dat ze geen last zullen hebben van het jojo-effect. De E-Fit kan passief gebeuren, in combinatie met een cardio toestel of met oefeningen.

Actief op vele vlakken

Stephanie legt ons uit dat ze ook samenwerken met de Universiteit van Hasselt. Zij testen op dit ogenblik constant de EMS technologie uit. Zo is het ook klinisch bewezen dat je met passief gebruik zelfs spierversteviging krijgt.
In februari start men met een nieuw project om rolstoelafhankelijke MS patiënten terug mobiel te krijgen. In samenwerking met het Jessa Ziekenhuis komt er nog een project om comapatiënten te behandelen om zo spierverlies tegen te gaan!
Meer info of langsgaan voor een gratis try-out : www.efit.beinfo@efit.be – 0473/250 500