De meerwaarde van afslanken met toestellen

We leven in een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt. Het instituut vaart mee op die golf en ziet een toenemende stroom toestellen die het voor jou als schoonheidsspecialiste een stuk makkelijker maken om specifieke schoonheidsproblemen zoals cellulitis of vochtophopingen efficiënt te behandelen. Het voordeel van een machine is, dat je sneller kan werken, fysiek niet moe wordt en bij sommige toestellen het werk zelfs overneemt (bij sommige toestellen voor lymfedrainage bijvoorbeeld).  Op die manier heb je jouw handen vrij om een manicure, pedicure of gezichtsbehandeling aan de technische behandeling te koppelen. Keerzijde van de medaille is natuurlijk dat er aan de meeste toestellen een stevig prijskaartje hangt en dat de prijs van de behandelingen daar natuurlijk op afgestemd moet worden. Voor je een toestel koopt, is het dus aangeraden om je licht op te steken bij verschillende merken. Ook de vakbeurs Estetika, 14 tot 16 maart, is een uitstekende gelegenheid om kennis te gaan maken met de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen en voor jezelf te bepalen welke investering een belangrijke meerwaarde voor jouw instituut is.

Vocht efficiënt bestrijden

Bij veel vrouwen ligt het probleem van hun overgewicht deels in het vasthouden van vocht. Die ophopingen kunnen te wijten zijn aan allerlei oorzaken, soms van medische aard. In ernstige gevallen is het advies van een arts raadzaam. Gelukkig kunnen tal van toestellen in het instituut helpen om het vocht efficiënt te draineren waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam wordt ontlast. Een paar soorten voorbeelden van instituut toestellen: chromotherapie toestellen (www.maryh-vip.com) en apparaten voor lymfendrainage (www.cosmethica.com, www.galendynamics.be). Bij die laatste toestellen wordt door middel van een heel zachte pompbeweging (soms in een speciaal drukpak) het opgehoopte vocht afgevoerd richting lymfenklieren en zo verder naar de nieren.

Vet bestrijden met warmte of koude

Een betrekkelijk recente aanpak van vetophopingen in het instituut is die van de koudebehandeling of cryotherapie. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat als vetweefsel wordt blootgesteld aan heel lage temperaturen, de vetophopingen worden afgebroken. De behandeling is pijnloos en de resultaten worden heel snel zichtbaar: 15 tot 40% van het overtollig vetweefsel kan op deze manier verdwijnen. Belangrijk is wel om te weten dat het vooral lokale vetophopingen zijn die met koude efficiënt behandeld kunnen worden. (www.max-laser.com of www.cryosaunacenter.com)

De tegenhanger van koude is natuurlijk warmte. Bij deze behandelingsmethode worden radiofrequentie golven door de vetmassa gestuurd voor een diepe opwarming met als resultaat een correctie van het silhouet en de vermindering van vetophopingen. Exilis Elite van BTL Systems is zo’n toestel (www.aphaderm.be).

Zowel warmte- als koudebehandeling hebben baat bij een gecombineerde aanpak met bijvoorbeeld de E-fit, een toestel dat door elektrische stimulatie verschillende spiergroepen traint. De impulsen werken tevens op onderliggend spierweefsel waardoor ook het bindweefsel een belangrijke boost krijgt.


Detoxen is van levensbelang

Onze moderne levensstijl en de toenemende vervuiling maken dat we een stijgend aantal afvalstoffen in ons lichaam hebben. Voedingssupplementen, antioxidanten producten, speciale ontgiftende oplossingen of een ontslakkende kuur in het voorjaar zijn van groot belang om ons lichaam gezond te houden en afvalstoffen weg te werken. Voor uzelf én voor uw klant!

 

Lees volgende keer: het lentezonnetje vraagt om een grondige epilatie!