Detox = HOT

Het ontgiften (detox) van het lichaam is HOT! Steeds meer van jouw klanten volgen een detoxkuur en gaan hun lichaam ontgiften. Dankzij de vette voeding, alcohol, weinig beweging… doet men ons lichaam regelmatig onrecht aan. Een detoxkuur is ideaal om je lichaam te zuiveren van alle slechte stoffen die zich opgestapeld hebben. Voor een detoxkuur hoef je niet speciaal naar een duur oord te gaan, dit kan je perfect thuis doen onder begeleiding van je schoonheidsspecialiste. De komende weken zal op Beautybizz.be recepten verschijnen die je perfect kan meegeven aan je klanten.

Hier vind je al enkele leuke weetjes die handig zijn bij zo’n kuur:

  • Water ontgift je lichaam

    De allerbeste manier om je lichaam te detoxen is water drinken, minimaal 1.5 liter per dag. Water helpt immers bij het afvoeren van schadelijke stoffen en is daarom een essentieel onderdeel van elke gezondheidskuur. Houdt je klant niet zo van water? Probeer het dan op smaak te brengen met schijfjes citroen of kruiden zoals tijm, munt en rozemarijn. Ook kruidenthee is gezond en telt bij de totale hoeveelheid water die je op een dag moet drinken. Je wisselt best af tussen verschillende soorten.

  • Detoxen: eet de juiste groenten

    Een detoxkuur thuis is niet compleet zonder de juiste voeding. Vetten, suikers en koolhydraten belasten je lichaam, dus die ban je best van het menu. Wat je dan wel mag eten? Vooral veel groenten. Alle groenten zijn uiteraard gezond, maar sommigen springen er toch bovenuit. Denk bijvoorbeeld aan koolsoorten zoals bloemkool, broccoli, Chinese kool, witte kool en rode kool. Deze spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van de leverfunctie. Groene bladgroenten (spinazie, andijvie, …) en wortelgroenten (wortel, pastinaak, schorseneer, …) zijn ook zeker aan te bevelen. Enkele groenten waarmee je moet opletten tijdens je detox kuur zijn tomaat, aubergine, paprika, rode en groene peper. Deze bevatten immers alkaloïden die voor irritatie van de darmwand kunnen zorgen.

  • Een detox kuur is niet compleet zonder beweging

    Veel groenten eten en veel water drinken is perfect om te detoxen en je lichaam wat rust te gunnen. Maar ook beweging is een onmisbaar element in elke detox kuur! Elke dag 30 minuten bewegen is – ook voor wie geen kuur volgt – een absolute must. Doe dus tijdens je kuur nog wat extra en ga meerdere keren per week flink sporten. Goed voor lichaam en geest, en bovendien geeft sporten je heel wat energie!

In het volgende artikel vind je het eerste leuk recept voor een detox kuur!

Bron: www.avogel.be