Aquabiking

Ontdek de vele weldaden van Aquabiken

Afslanking, Aquabiking, Bodyshaping, Figuurcorrectie, Fysiotherapie, Lichaam

De eerste zonnestralen piepen al enkele dagen door het wolkendek en je ziet de fietstoeristen op zondag alweer naarstig rondrijden.  Maar wist je dat niet persé hoeft te wachten tot het goeie weer er aan komt, je kan nu ook aquabiken in een discreet, afgeschermde ruimte.  Als je het wenst kan met de hoofdtelefoon naar muziek luisteren, ideaal om weg te dromen van alle dagdagelijkse stress.   Zowel winter als zomer ! De verdeler voor België bevindt zich in Puurs en je kan er zelf het toestel gaan uittesten.

De AquaFit Easy biedt je de weldaden van 26 frontale en laterale massagejets, chromotherapie, afgifte van ozon en een individueel programma aangepast aan jouw noden en bedoelingen.  Een meerwaarde om aan te bieden voor jouw klanten in jouw instituut of wellnesscentrum.

Verbetering calorieverbruik en cardiovasculaire stimulatie

Aquabiking in een individuele cabine laat toe een cardio-vasculaire inspanning te leveren en de spieren te verstevigen. Wist je dat water een weerstand heeft van twaalf keer de weerstand van lucht.  Bijgevolg is het het energieverbruik tijdens een sessie aquabiking aanzienlijk hoger: gemiddeld verbruik tussen de 300 en de 500 calorieën per sessie van 30 minuten. De ervaring leert ons echter dat deze waarden geregeld worden overtroffen.

Aquabiking biedt je dus tijdens alle seizoenen de ideale activiteit voor afslanken en figuurcorrectie.

Versteviging van de huid en wegwerken van cellulitis

Het beoefenen van aquabiking in een cabine leidt dankzij de regelbare weerstand van de pedalen tevens tot volgende effecten:

  • versteviging van de spieren en voornamelijk de bilspieren;
  • bevordering van het verlies van lichaamseigen vetten dankzij het verhoogde energieverbruik.

De boost van de bloeddoorstroming en het pressotherapie-effect zorgen voor een optimale afvoer van de aanwezige afvalstoffen.  De hydromassage van de jets zal verder de vetcellen “breken” en de huidstructuur verstevigen.

De 4 fysiologische effecten

Aquabiking biedt je volgende fysiologische effecten:

  • het pomp-effect : dankzij de weerstand van de pedalen en de druk van de voeten op de pedalen, wordt het bloed sneller naar het hart gepompt;
  • de boost van de bloeddoorstroming : de weerstand zal tevens de hartslag verhogen, en bijgevolg de bloeddoorstroming “boosten”;
  • het pressotherapie-effect : de natuurlijke druk van het water, verhoogd met de druk van de massagejets, bevordert de afvoer via de aders van de aanwezige afvalstoffen;
  • aanpak van vaatvernauwing : de beoefening van aquabiking in water van een lagere temperatuur zal voor een aanzienlijke verbetering van vernauwing van de aders zorgen.

Wellness

Naast de fysiologische weldaden van aquabiking biedt het je tevens een ontstressend effect. Dankzij de discrete afscherming, de sfeervolle ruimte van onze cabine, de chromotherapie en de muziek naar keuze, krijg je een volkomen gevoel van wellness tijdens je sessie.  Nu investeren, is in het najaar zorgen voor een vast cliënteel.

Meer info of gepersonaliseerde demo : www.bovita.be  of 0477 787 122 of www.aquafit-technologie.com

 

Deel dit artikel !

Geef een antwoord