SCOOP – Op bezoek bij ‘Le Spa’ in de lichtstad

De Belgische distributeur van Body- en Myosculptor; DJ Medical; nodigde Beautybizz in primeur uit om een bezoek te brengen aan het net geopende afslankingsexpertcentrum in hartje Parijs.  Wij dus met de Thalys naar Parijs voor de persvoorstelling van deze ochtend bij de fabrikant Cosmosoft.  Dit bedrijf dat in 1998 startte heeft intussen drie zeer interessante toestellen op de markt, de ene werkt meer op beauty, de andere op silhouet en nog een andere op gezondheid.

Cosmosoft

15 jaar ervaring in het domein van de Biomagnetiek kan beslist tellen, intussen zijn er meer dan 2000 toestellen wereldwijd verkocht – 10 klinische studies verder..  Het bedrijf gaat er prat op dat ze duizenden kilometers aan verloren centimeters op hun actief mogen zetten dankzij de BodySculptor en honderdduizenden verbrande caloriën met de MyoSculptor. Reden te meer om dit nieuwe expertise centrum van dichtbij te bekijken.
Afslankingsexpertcentrum ‘le Spa’

Het nieuwe ‘Le Spa’ wil een showroom en pilootinstituut zijn voor de ganse regio en toonbeeld zijn voor andere landen, je vindt er ondermeer alle producten die door de Franse fabrikant Cosmosoft verdeeld worden, met op kop het welbekende Bodysculptor.

Het centrum ligt op loopafstand van het hoodkantoor en wordt gerund door 1 persoon.  Het ligt op een hoek in een rustige wijk; in de wijk Levallois-Perret; en heeft dus een maximum aan zichtbaarheid wat de uitstraling alleen maar ten goede komt.  Op een totale oppervlakte van tachtig vierkante meter vind je een zeer ruim onthaal met lounge, twee cabines met aparte douche en een ruimte voor de Myosculptor toestellen. Na de drukte van de persvoorstelling aan de Franse vak- en consumentenbladen hadden wij de mogelijkheid om de Bodysculptor uit te testen. Enquêtes gerealiseerd door het Franse studiebureau Arcane research wijzen er op dat 6 op 10 vrouwen dit jaar een specifieke actie ondernomen hebben om af te slanken, hun silhouet te verbeteren of aan gewichtscontrole te doen.

Salon Le spa P1170576 P1170579

De technologie van de biomagnetiek of Extreem Laag Frequente velden (E.L.F.)

Onder het effect van de bio-magnetische golven van de BodySculptor worden de vrije vetzuren; die gestockeerd zijn onder vorm van triglyceriden in de vetcellen (de adipocyten); progressief vrijgemaakt, afgescheiden en verwijderd door een efficiënte drainage.

De therapie combineert aldus de efficiëntie van lage frequentiegolven (ELF of extreme low frequency, < 100Hz )  en de weldaden van een lichamelijke drainage door micropressie.

 

De gladde spieren

De specifieke golflengte stimuleert de samentrekking van de spieren zonder dat je dit voelt; want die samentrekking gebeurt  op het niveau van de gladde spieren en stimuleert bijgevolg de lipolyse.

pic GEN3 6P1170587pic GEN3 5

Lymfatisch systeem

De aangename lymfedrainage; die we trouwens zelf mocht ondervinden; zorgt voor een ontlasting van de vrijgemaakte vetzuren dankzij de therapie met laag frequente velden. Maar het stimuleert tevens ook de afvoer van te veel aan vocht en afvalstoffen wat op zijn beurt dan weer  helpt bij de versteviging en verbetering van de huid alsook de behandeling van cellulite en zware, vermoeide benen.

De effecten op het lichaam zijn zeer rustgevend en uiteraard volledig pijnloos. Resultaat is pas zichtbaar na een kuur van 12 sessies. Wat wel een enorm voordeel is dat dit soort centra door 1 persoon gerund kan worden, wat een grote meerwaarde is qua kosten. Belangstelling was er alvast voldoende, want op dit ogenblik zijn reeds de eerste gegadigden gekend die in de Brusselse Europawijk met dit concept willen starten. Het succesvolle concept heeft intussen ook al zijn weg naar België gevonden.

 

Meer info via : www.bodysculptor-benelux.com