Wat is het beste dieet?

Gezonder leven

Onze gezondheid: ons meest dierbare bezit. Meer dan ooit staat gezond leven vandaag de dag in de schijnwerpers. Kwalitatieve voeding en een gezonde levensstijl zijn daarbij essentieel. En dus duikt ook het woordje ‘dieet’ keer op keer op.

Diëten for life

Een dieet is er niet alleen voor mensen die slank willen blijven. Of kilo’s kwijt willen. Denk maar aan mensen met gezondheidsproblemen. Ook zij kunnen geholpen worden met een goed samengesteld dieet. Wat het beste dieet is, verschilt van persoon tot persoon. En hangt af van ieders behoeftes.

Enorme variëteit aan diëten

Zoek je op het internet naar diëten, dan krijg je een stortvloed aan informatie. Diëten in alle maten en kleuren, die allemaal schitterende resultaten beloven. Enkele voorbeelden? Er zijn crashdiëten, proteïnediëten, metabolismediëten en dat in alle mogelijke varianten. Afslankprogramma’s zijn vaak een korte tijd populair, waarna ze vervangen worden door de nieuwste trends. Niet makkelijk om het juiste dieet te bepalen.

Weight Watchers

Iedereen kent Weight Watchers. Het is een gevestigde waarde die al heel lang bekend is. Soms vervloekt, soms geroemd, maar nog altijd zeer vaak toegepast. Weight Watchers zelf krijgt liever niet het etiket ‘dieet’ opgeplakt. De organisatie noemt zichzelf liever ‘een gezondere manier van leven’ en werkt op basis van een puntensysteem. Iedereen kan dus eten wat hij of zij wil, op voorwaarde dat een bepaald aantal punten niet overschreden wordt. Zo wordt men zich bewuster van wat men dagelijks eet.

Kyalin

Kyalin is nog zo’n bekend afslankprogramma. Het bestaat uit een volledig gepersonaliseerd traject en stappenplan.  In de strenge eerste fase worden een aantal ingrediënten van het menu geweerd. Later worden deze ingrediënten opnieuw in het voedingspatroon opgenomen. Zo werkt men toe naar het gewenste resultaat.

Een dieet op maat

Voor sommigen is en blijft het beste dieet natuurlijk een dieet op maat. Op maat van ieders behoeftes. Daarvoor kan men terecht bij voedingsspecialisten of diëtisten. Zij nemen dan eerder het grotere plaatje onder de loep:

  • Wat zijn de voedingsgewoontes?
  • Welke zijn de leefgewoontes?
  • Heeft de persoon last van gezondheidsproblemen?
  • Heeft een persoon allergieën?

Allemaal factoren die deel uitmaken van het totaalplaatje. En die een voedingsspecialist toelaten advies op maat te geven.

Gewichtsbeheersing en verlies

Afslankproducten door beautybizz uitgetest