Massagetechnieken

Pimp up je Business! Meer omzet?

bedoeïenenmassage, Bracci Massage, deep tissue massage, Kasaath Hawa Massage, Massages, zwangerschapsmassage

Denk ook eens Massage

Hoe de zaken stimuleren en meer omzet  genereren? Ja, de crisis laat nog steeds zijn sporen na. Maar wij zijn wij succesvolle zakenvrouwen, en wij gaan ervoor ! Er zijn meer instituten dan vroeger, en de klanten worden veeleisender.  Maar we zorgen dat wij juist dat beetje extra kunnen bieden dat de klanten naar ons toetrekt !

Hoe doen we dat?

Regelmatig bijscholen en met nieuwe technieken werken, innoveren. Beautybizz is hiervoor de ideale partner. Je wordt steeds op de hoogte gehouden van de nieuwste trends en technieken. Volg  workshops om de nieuwe technieken onder de knie te krijgen,  lees uw vakbladen en bezoek de vakbeurzen.

De inrichting van ons salon moet natuurlijk in orde zijn  en je moet beseffen dat je door de juiste aanpak, door meer producten of een bijkomende behandeling te verkopen, meer omzet kan genereren bij je bestaand cliënteel. Wij schoonheidsspecialistes zijn vakvrouwen, en niet echt verkoopsters. Iets opdringen is  natuurlijk niet goed,  maar we hebben wél de taak om onze klanten advies te geven, en zo kunnen we hen wél een extra product of  verzorging verkopen. Zo dat zij tevreden zijn, en onze kassa ook. Goed luisteren naar je klant en inspelen op wat ze zegt is de boodschap, én de juiste vragen stellen.

We moeten service en een meerwaarde bieden om ons te onderscheiden.  De klanten  een goed gevoel geven, dan komen ze zeker terug. Ze iets unieks bieden, dat ze alleen in jouw instituut kunnen vinden.  Het leven is al hectisch genoeg, dus de klanten willen ook komen om zich te ontspannen.

Met een massage bijvoorbeeld

Je kan een volledige massage van een uur of anderhalf uur aanbieden, maar ook een korte kennismaking, zoals een rugmassage of voetmassage als instap. Massage is interessant om als bijkomende behandeling aan te bieden, want ze komt tegemoet aan de wens van de klant om te ontspannen, en je hebt geen grote investering nodig. En bovendien, het is een investering in jezelf, die snel rendeert ook, wat wil je nog meer…

Want  ja, er is nog budget voor Wellness , onze sector heeft zeker nog potentieel, de mensen willen zich  verzorgen en hebben geld over voor degelijke, kwaliteitsvolle verzorging.  Als schoonheidsspecialiste/massagetherapeute is het nuttig om in jezelf te investeren, cursussen  te volgen en  te investeren in nieuwe technieken.

Waar denken we aan?

Natuurlijke producten en verzorgingen zitten alvast in de lift, de trend is terug naar de natuur. Ontspannende behandelingen en massages, manueel en met natuurlijke hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld houten instrumenten of  edelstenen, er zijn heel wat mogelijkheden…. Manuele behandelingen worden altijd op prijs gesteld.  Je kan ook eens naar andere landen en continenten kijken. Er is heel wat keuze ! De ervaring leert, dat een combinatie van manuele technieken en van hulpmiddelen vaak het meeste succes heeft.

Je kan voor een  interessante prijs kennis maken met nieuwe technieken, zonder aankoopverplichting.  Basiskennis van massage is voor deze specialisatie cursussen wel een vereiste. Je kan jezelf ook eens laten verwennen, dat is meegenomen.  Gewoonlijk wordt er les gegeven in kleine groepjes, zo dat er veel ruimte is voor individuele begeleiding en vragen.  Er is ook altijd aandacht voor gerichte marketing, en om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren, ook heel belangrijk voor ons, vermits we vaak alleen werken. Een workshop volgen geeft je zelfvertrouwen een boost, en geeft je energie om er weer met frisse moed en frisse ideeën tegenaan te gaan. Je krijgt ook altijd een heleboel praktische tips mee om de nieuwe massage te integreren in je bestaande aanbod.

Vele massagetechnieken zijn er ook op gericht om onze gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen of zelfs te verbeteren. Vaak zijn ze afkomstig uit  traditionele geneeswiizen en hebben ze hun nut al lang geleden bewezen. Zo passen deze behandelingen perfect in de trend van terug naar de natuur, terug naar het authentieke.  Deze behandelingen laten je ook toe om nieuwe klanten aan te trekken.

Een richtprijs voor een  cursusdag is 150 euro per persoon, exclusief BTW.

Als er voldoende cursisten zijn is het soms ook mogelijk om een cursus bij u in de zaak te organiseren, daarvoor worden dan aparte prijsafspraken gemaakt.

Er worden op diverse plaatsen in het land Workshops gegeven voor professionelen, ervaring in massage is wel vereist.  Bij Syntra bijvoorbeeld, bij de Wellness Academie, .… Ook firma’s die materiaal verkopen geven massagecursussen, bv. in Hot Stone massage of Kruidenstempelmassage.

Op verschillende plaatsen

De  Massageschool Carpe Diem van Cathy Vandekerckhove in Meulebeke is een vaste waarde, gespecialiseerd in diverse soorten massage van over heel de wereld, manuele technieken zoals de Bracci massage met de onderarm of zwangerschapsmassage, en ook technieken met hulpmiddelen, zoals  bv. bij de Kasaath Hawa Massage uit Jordanië, een bedoeïenenmassage  die gebruik maakt van glaasjes en vuur. Hier is het aanbod heel verscheiden. De nieuwste telgen zijn de Indiase Hoofdmassage en de Thai Foot Relaxmassage.

Vunkuwa is een  helende, holistische manuele techniek uit Afrika, een  vorm van deep tissue massage, en bij Carol Mathebula leer je technieken aan om blokkades aan te voelen en  los te maken, het is een holistisch concept, er op gericht om mensen met problemen te helpen.   Er worden hierbij uitsluitend manuele technieken aangeleerd, en heel speciaal  en belangrijk is de techniek van het analyseren van de ademhaling en de conditie van het lichaam, je afstemmen op de ander vooraleer met de massage te starten. Er zijn cursussen van enkele dagen en lagere trajecten, en marketing komt ook aan bod.
Nieuw te Lier is Monica Rendon met het nieuwe centrum Bio Wellness, gespecialiseerd in therapeutische houtmassage uit Colombia,  nieuw in België, en biologische cosmetica  Green Line. Houten instrumenten helpen je om meer in de diepte  te kunnen masseren, en het is minder vermoeiend. De houten instrumenten stimuleren de doorbloeding, geven een liftend effect en helpen bij verbetering van het silhouet. Monica geeft workshops van een dag.

 

 

 

Geef een reactie