Abstract Ambassador Verkiezing

Abstract® Ambassador 2020 verkiezing

Kampioenschappen, Nagelopleidingen, Nagels, Verkiezing, Wedstrijd / Verkiezing

Op 26 januari 2020 vond de tweede editie plaats van de Abstract® Ambassador verkiezing. Na een succesvol jaar met de eerste garde Ambassadors, geven zij in 2020 de fakkel door aan vijf nieuwe talenten. 20 professionele nagelstylisten dongen mee naar de titel in de wedstrijdruimte van ASAP Nails & Beauty Supply, het hoofdkantoor van Abstract® Professional Products.

De Abstract® Ambassadors weten van aanpakken en kunnen hun persoonlijkheid en eigenzinnigheid vertalen in prachtige nagels. Dankzij hun creaties inspireren ze beginnende en gevorderde nagelstylisten om nieuwe kleuren of technieken uit te proberen. De winnaars werken gedurende een jaar nauw samen met Sofie Devlieger, gezicht achter het merk Abstract® Professional Products en eigenaar van ASAP Nails & Beauty Supply. Er wordt hen de gelegenheid geboden om rechtstreeks met de creator van het merk samen te werken tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten.

DE VERKIEZING 

Na heel wat wikken en wegen, werden er 20 finalisten uit binnen- en buitenland geselecteerd om mee te dingen naar de titel van Abstract® Ambassador 2020. De finalisten kregen begin december 2019 de nieuwste Brush N’ Color collectie Cosmic Warrior toegestuurd. De naam van de collectie was meteen ook het thema voor deze editie. Gebaseerd op de buitenaardse Cat Eyes creëerden de kandidaten een moodboard en brainstormden ze over een totale look. Na een wekenlange voorbereiding, was het op 26 januari 2020 dan eindelijk zo ver. De finalisten kregen drie uur de tijd om hun model van een set kunstnagels te voorzien en de volledige look te creëren, inclusief haar, kledij en make-up. Onder het alziend oog van juryleden Freya Philips en Elvira Loots, Abstract® Ambassadors 2019, werden de deelnemers beoordeeld op hun voorbereiding, hun omgang met de cameraploeg en de vertaling van het thema.

Na een zenuwslopende voormiddag en een eerste anonieme jureringsronde, was het tijd voor de finalisten en hun modellen om te poseren voor head- en handshots. Daarna werden de kandidaten één voor één onderworpen aan een mondelinge proef. De jury, bestaande uit Sofie Devlieger, Froukje Groenendijk (meervoudig kampioen Nail Art), Meggie Declercq (Abstract® Dean Of Education), Rena Sterckx en Nathalie Vandegaer (Abstract® Ambassadors 2019), beoordeelde de kandidaten op verschillende technische en creatieve aspecten. Onder andere de structuur en applicatie, de originaliteit, de nail art en visuele aantrekkingskracht werden beoordeeld. Intussen kregen de overige finalisten producttraining en tips & tricks over sociale media van Freya, Elvira en het marketingteam van ASAP Nails & Beauty.

DE WINNAARS

Het hoge niveau van de finalisten zorgde voor een moeilijke taak voor de jury. De scores lagen dan ook ontzettend dicht bij elkaar. Volgende 5 finalisten werden gekroond tot Abstract® Ambassador 2020 en vertegenwoordigen het merk in België en Nederland:

  • Eerste plaats: Sheena Timmerman
  • Tweede plaats: Silke Depovere
  • Derde plaats: Monique Raji-Kokje
  • Vierde plaats: Joke Denolf
  • Vijfde plaats: Sarina De Wit

SOCIALE MEDIA PRIJS

De Abstract® Ambassadors zijn ook erg waardevol voor het marketingteam van ASAP Nails & Beauty. In aanloop naar de wedstrijd werden de sociale mediakanalen van de kandidaten gemonitord en kregen ze punten op de kwaliteit van hun foto’s, het gebruik van hashtags en de overall online aanwezigheid. Naomi Bauwens mocht de sociale media prijs in ontvangst nemen en ging naar huis met een bon ter waarde van €100 om te besteden in ASAP Nails & Beauty. Uiteraard werd elke finalist beloond met een goodiebag, een medaille en een certificaat van deelname.

NIEUWE COLLECTIE

De ambtsperiode van de vijf winnaars ging meteen van start. Ze namen naast hun trofee en certificaat ook als eerste de nieuwste Brush N’ Color collectie Super Natural mee naar huis. Deze topkandidaten zullen jullie dit jaar gegarandeerd verrassen met originele creaties en prachtige nagelsetjes. Stay tuned!

Deel dit artikel !

Geef een antwoord