French is here to stay!

French manicure. Al populair sinds de 18de eeuw waar Parijse dames (de kenners van beauté bij uitstek) hun nagels er natuurlijk maar met net dat ietsje meer wilden laten uitzien. De stijl kende een serieuze revival in de jaren 1920 en 1930, gecombineerd met flapper jurkjes en de stijl van de Roaring Twenties natuurlijk top. Maar ook deze zomer kent de french weer een introductie: even soft en perfect maar met een beetje added sparkle voor wie wil. Waarom blijft die stijl zo in de mode?

  • Het is tijdloos. Welke stijl je je ook aanmeet – sporty chic met sneakers of juist retro met bolletjesjurk: de french manicure werkt altijd. Kleine details als nail art kunnen helpen een persoonlijke stijl te vestigen.
  • En over die nail art gesproken: wat je ook wil doen, french manicure vormt een perfecte basis. Heel kleurrijk, of net sober met een kleine strass: it’s a match made in heaven.
  • Verder gaat een french ook met elke kleur. Zowel qua kledij als qua handen. Klanten met een bleke huid kunnen best een heel rozige ondertoon hebben, terwijl klanten met een meer olijfkleurige of uitgesproken bruine kleur dan weer meer zullen kiezen voor een perzikkleurige ondertoon. Gels en nagellak vind je in beide kleuren bij elke leverancier.

Maar makkelijk is french hoegenaamd niet. Elke beginner vloekt op de perfecte smile-line, en de perfecte bolling krijgen in 2 etappes is ook niet evident. Gelukkig zijn er verschillende gels en producten die je het makkelijker kunnen maken. In een volgend artikel sommen we er voor jou enkele op. Stay tuned!