De heilzame effecten van Therapeutische Houtmassage

Houttherapie Massage, Massages, Overige

Van  OOSTERSE ORIGINE, maar verder ontwikkeld in COLOMBIA

Ik word door Monica Rendon uitgenodigd voor een therapeutische houtmassage van het lichaam en een gelaatsverzorging met natuurlijke producten, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de therapeutische houtmassage van het gezicht.  Natuurlijk  wordt de huid eerst grondig voorbereid door te reinigen en te exfoliëren

Instrumenten

Monica kiest de instrumenten uit in functie  van de te behandelen lichaamszone en het beoogde resultaat: relaxeren, verstevigen, anti-cellulitis of afslanken. Voor het gelaat is de bedoeling versteviging en het activeren van de circulatie.

De houten instrumenten voelen aangenaam warm aan, de huid warmt ook lichtjes op en ik ervaar een hele lichte tinteling, maar heel  aangenaam.  De circulatie wordt duidelijk goed gestimuleerd. De houtmassage wordt afgesloten met een korte manuele massage en een masker aangepast aan mijn huidtype. Na de behandeling heeft de huid een gezonde roze blos.

De behandeling zelf

Een therapeutische houtmassage is een ontspannende  en revitaliserende behandeling.  Maar dat is nog niet alles:  De holistische aanpak werkt ook drainerend, modellerend en verbetert merkbaar de structuur van de huid en het bindweefsel. Bovendien belasten de instrumenten de handen van de therapeut aanzienlijk minder dan bij een klassieke massage. De houtmassage instrumenten zijn aangepast aan de lichaamscontouren voor een optimale stimulatie van het onderliggend bindweefsel.

Historiek

Eeuwen geleden maakte men in het Verre Oosten reeds gebruik van houten hulpmiddelen om mensen te masseren. Deze techniek werd opnieuw opgepikt en verder ontwikkeld door therapeuten en alternatieve genezers in Colombia.  Zij ondervonden dat het natuurlijke hout in combinatie met specifieke contactpunten een energetisch effect  uitoefenen. Een therapeutische houtmassage vermindert  stress, spierpijn, gewrichtspijnen en andere ongemakken.  Deze  holistische behandeling zorgt voor een perfecte synergie tussen lichaam en geest en voor emotioneel  evenwicht.

De Relax Wood® massage instrumenten worden al meer dan dertig jaar vervaardigd door een Colombiaans familiebedrijf.  Ze maken gebruik van ceder, den, eik en ander hardhout uit duurzaam beheerde bossen.

In Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen zijn vrouwen reeds langer vertrouwd met de lipo reducerende behandeling met houtmassage instrumenten. De instrumenten zijn aangepast aan de verschillende lichaamsdelen voor een optimale stimulatie. Hierdoor merken we verbluffende resultaten bij lokale vetophopingen in de taille, de buik, heupen, armen en dijen.

Resultaat

Een therapeutische houtmassage levert merkbare resultaten bij de aanpak van cellulitis na tien tot twaalf behandelingen, die telkens twintig tot zestig minuten duren. Deze behandeling verstevigt de lichaamscontouren en de structuur van het bindweefsel. De snelste resultaten worden geboekt met twee sessies per week.

Gezichtsbehandelingen met houtmassage instrumenten zijn bijzonder geliefd omdat ze zichtbare resultaten opleveren op een natuurlijke manier. De aangepaste instrumenten helpen de natuurlijke collageen- en elastineproductie te verhogen, waardoor de huid haar oorspronkelijke stevigheid hervindt. De behandelingen stimuleren ook de bloedcirculatie en de lymfedrainage. Ze verbeteren de spiertonus en verminderen het vet op de onderkin, acne en littekens. Deze behandeling mag niet toegepast worden op personen met recente verwondingen of huidinfecties.

Meer  info bij Monica Rendon  : www.monicarendon.eu

Bekijk ook de video

Geef een reactie