Afslanken – laat je klanten nu al opstarten

De lente komt eraan en oh wee, en als onze klant in de spiegel kijkt, ziet ze onsierlijke en onregelmatige vetkussentjes op je dijen en billen. Daar moet ze wat aan doen voordat ze haar bikini weer kan aantrekken! Uit wetenschappelijke studies weten we, dat de beste slankaanpak de combineerde aanpak is: aanpassen van je voeding, meer bewegen (neem bijvoorbeeld eens de trap in plaats van de lift, pak wat vaker de fiets, laat je fitness abonnement niet in de la liggen;…) en de hulp inroepen van specifieke cosmetische producten, behandelingen of diëtisten. In onze sector vind je heel wat doeltreffende producten die helpen om de huid strakker te maken en de doorbloeding te stimuleren. Die gaan van zepen over gels tot speciaal ontwikkelde lichaamscrèmes. Vroeger bevatten deze producten vooral cafeïne en algenextracten die beiden een drainerende werking hebben op het vetweefsel, vandaag worden die twee ingrediënten mooi aangevuld met rijke cocktails aan natuurlijke bestanddelen met een ontgiftende en afslankende werking.

Herhaling helpt

Hét sleutelwoord bij het gebruik van die speciaal voor afslanking ontwikkelde cosmetische producten is HERHALING. Niet gemakkelijk want we hebben allemaal goede voornemens die we oh zo snel weer vergeten. Om het gebruik van het product niet te vergeten, kun je je klant als tip geven het op haar  nachtkastje te zetten zodat ze het kan aanbrengen voor ze gaat slapen, het is gewoon een kwestie van discipline en herhaling…

Om de doorbloeding te stimuleren en haar huid voor te bereiden, kun je ook gebruik maken van een speciale massagehandschoen waarmee je de bobbelige lichaamsdelen voor het douchen een stevige beurt geeft. Dat vraagt maar een paar minuten van haar tijd en het resultaat is een huid die warm en prettig aanvoelt omdat de bloeddoorstroming goed op gang is gekomen. Een prachtig begin van je dag!  En ideaal als voorbereiding op haar bezoek aan het instituut.

Slanktextiel meer dan ooit

Een nieuwe trend waarbij textiel behandeld wordt om de hele dag bepaalde stoffen aan de huid af te geven. Marktleider Lytess (invoerder – De Seny & Hoven)  is op de markt gekomen met cosmetisch textiel. De textiele producten van Lytess bestaan uit een slankheidsgamma; in het anti-cellulitisgamma vinden we een knie- en kuitbroek en speciale manchetmouwen voor mollige armen. De kniebroek werkt ook als shaping wear waarmee je je figuur een mooie upgrade geeft. Als je deze stukken textiel acht uur per dag draagt, ontstaat er een geleidelijke en gecontroleerde vrijgave van het cosmetische product dat in het textiel verwerkt zit waardoor je na een maand effectief centimeters verliest. Er zijn 30 à 40 wasbeurten nodig voor het product helemaal uit het textiel verdwenen is.

Voeding

Dat we een té hoge BMI (Body Mass Index) hebben, heeft veel met onze voedingsgewoontes te maken. Tip: laat je klant eens noteren wat ze op een dag allemaal gegeten hebt, dan zul je merken dat je meer calorieën opgenomen dan verbruikt hebt. Tijd om gezonder en vooral minder te gaan eten?

Lees volgende keer: wat hebben afslankingstoestellen als meerwaarde in jouw instituut