Mannen in het schoonheidsinstituut

Mannen in het schoonheidsinstituut

Mannenverzorging, Overige

Binnen enkele weken is het opnieuw Vaderdag, tijd om de papa’s te verwennen.  Lees en gebruik onze handige tips om in te spelen op het steeds groeiend mannenpubliek. Zo spontaan  stapt de ‘man met de pet’  wellicht nooit het instituut binnen, een geplande introductie actie zorgt daar meestal wel voor.  Aan de slag dan maar, nu het nog kan !

De laatste jaren is er toch wel één en ander veranderd betreffende de verzorging van de man, thuis én in het schoonheidssalon. Terwijl vroeger, en dan heb ik het over pakweg 25 jaar geleden,  geoordeeld werd dat mannen zich niet moesten verzorgen, op enkele uitzonderingen na, wordt het nu wel meer algemeen aanvaard dat mannen producten gebruiken en zich laten verzorgen.

Nochtans, in de oudheid was cosmetica en verzorging voor mannen heel gewoon.

In de moderne tijd was er in het begin vooral after shave, maar nu is er een heel assortiment voor de verzorging van de man op de markt. Hij wil er ook graag fris en verzorgd uit zien,  zijn mindere puntjes en rimpeltjes camoufleren of verzorgen, en af en toe van een deugddoende massage genieten. Koppels gaan samen naar de sauna, en laten zich daar ook graag verzorgen, dus waarom niet bij de schoonheidsspecialiste, we zijn tenslotte de vakvrouw met kennis van zaken.

Maar de mannenhuid is anders, en vraagt een specifieke aanpak! Wat is het grootste verschil met de huid van mevrouw?

 De huid van de man

Waarom zijn er eigenlijk specifieke mannenproducten? Kan een man niet gewoon een likje meepikken uit de pot van hun vriendin, zus of moeder? Nee. De mannenhuid is namelijk heel anders dan die van de vrouw. De huid van de man is:

  •  een stuk dikker;
  • beter doorbloed, en gebruikt daardoor meer zuurstof;
  • wat vetter, en daardoor meer vatbaat voor mee-eters;
  •  rondom de ogen wat droger;
  • droogt sneller uit;
  • gevoeliger, door het vele scheren.

Verder hebben mannen, en ook hun vrouwen, absoluut niet graag een plakkerig gevoel, en het mag ook niet vet aanvoelen. Te vet zou trouwens geen goed idee zijn, vermits de mannenhuid van nature al vetter is.

Rond Vaderdag is het ook een goed idee om een geschenkbon aan te bieden voor een massage, eventueel alleen van de rug bv. , ter kennismaking. Waarom niet een pakketje voorstellen, een verzorging voor de mannenhuid in combinatie met een rugmassage.

Als de man komt voor een verzorging,  staat hij ook wel open voor een goed huidadvies, en zal hij meestal het voorgestelde product voor thuis aanschaffen. Mannen gaan voor cosmetica vaak niet overal shoppen en vergelijken. Als je een man kan overtuigen dat hij een bepaald product nodig heeft, koopt hij het ook. Mannen denken namelijk probleemoplossend, zorg dus dat je zijn huidprobleem voor hem kan oplossen.

Sommige mannen hebben ook last van hun voeten, eelt, eksterogen, etc. Zeker als ze veiligheidsschoenen moeten dragen. Deze hebben stalen tippen, en die geven niet  mee, want ze moeten fungeren als extra bescherming. Maar soms kunnen  mannen last hebben van pijnlijke voeten. Dan zijn ze blij dat wij dat kunnen oplossen, en zullen ze komen voor een pedicure.

Foto credit : Bernard Cassière

Geef een reactie