opleiding schoonheidsspecialiste

Opleiding schoonheidsspecialiste

Opleidingen, Overige

In onze huidige samenleving besteden we steeds meer aandacht aan innerlijke en uiterlijke verzorging. Zowel dames als heren komen graag verzorgd voor de dag en ondergaan daarvoor verschillende cosmetische en esthetische behandelingen bij wellnesscentra en schoonheidsinstituten.

Opleiding schoonheidsspecialiste

Een opleiding tot schoonheidsspecialiste is daarom populair en een goede verzekering voor de toekomst. Deze opleiding is gevarieerd en kan op verschillende niveaus gevolgd worden. In het secundair onderwijs kunnen jongeren al in de derde graad voor de studierichting schoonheidsverzorging kiezen, maar ook volwassenen kunnen het beroep van schoonheidsspecialiste aanleren via diverse opleidingscentra. Er zijn niet alleen dagopleidingen, ook avondonderwijs behoort tot de mogelijkheden. Wie de studies heeft afgerond kan aan de slag in een schoonheidsinstituut, beautyfarm of parfumerie. Wil je aan de slag als zelfstandig schoonheidsspecialiste, dan is een bijkomend getuigschrift Bedrijfsbeheer uiteraard een vereiste.

De opleiding bestaat naast het praktijkgedeelte; waarbij de studenten de verschillende behandelingen van het gelaat en het lichaam aanleren; ook uit een theoretische scholing. Daarin komen bijvoorbeeld anatomie, cosmetologie, pathologie en hygiëne aan bod. Cursisten leren bovendien ook goed om te gaan met klanten en worden ze vertrouwd met de deontologie van de schoonheidsspecialist.

Het beroep van schoonheidsspecialist 

Het beroep van schoonheidsspecialiste is beschermd en kan dus niet zomaar door eenieder uitgeoefend worden. Het behalen van een getuigschrift bij een erkende en goede onderwijsinstelling is dan ook noodzakelijk. Zo wordt de kwaliteit van het beroep behouden en kunnen klanten met een gerust hart bij een schoonheidsinstituut terecht. Na de opleiding zijn stage en bijscholing altijd een pluspunt.

Hou je ervan om met mensen om te gaan en heb je een bijzondere interesse voor verzorging en schoonheid? Dan is een opleiding tot schoonheidsspecialiste misschien wel iets voor jou!

Een overzicht van de scholen vind je terug op de website van de beroepsfederatie Besko 

Ook bij Coach Belgium of bij www.wellnessacademie.com kan je terecht voor opleidingen in het kader van een leven lang leren.

Ook je favoriete website Beautybizz geeft gespecialiseerde opleidingen, individueel of voor bedrijven rond volgende boeiend thema’s :

– Sociale Media integreren in je salon

– Salonverkoop stimuleren

Voor data : contacteer info@beautybizz.be of neem een kijkje in de webshop.

Geef een reactie