febelsol

Verantwoord gebruik van de zonnebank en natuurzon

Sensibilisering, Zonnebanken, zonneproducten

FeBelSol, de Belgische vereniging van zonnebankuitbaters, wil de kwaliteit en de veiligheid van het zonnen bevorderen door een code voor Goede Praktijken toe te passen met duidelijke en concrete regels over de werking van een zonnebankcentrum, door een interne controle van haar leden en ook door het superviseren en organiseren van de opleiding van het personeel.  

PERSBERICHT 

FeBelSol (Federatie Belgische Solariums) stelt een verantwoord gebruik van de zonnebank en natuurzon voorop. Sta ons toe te benadrukken dat onze leden zonnebankuitbaters uiteraard werken volgens de regels die de Belgische wetgever en Europa opleggen en derhalve een zo veilig als mogelijke omgeving creëren!

Dat er het afgelopen jaar zoveel overtredingen werden vastgesteld doet Febelsol als prille Belgische beroepsfederatie pijn maar laat ze nog harder volharden in haar missie. Een pluim voor de Federale overheidsdiensten voor de geleverde inspanningen, notoire overtreders moeten eruit! Het kan niet zijn dat d.d. 2017 elementaire spelregels zoals het niet naleven van de maximale stralingsnorm, het toelaten van -18jarigen en het niet correct informeren van de klanten verder getolereerd worden.

Controles

We hopen echter dat dit niet in echte klopjacht gaat ontaarden waarbij men voor alle punten en komma’s een zware sanctie riskeert. Om de onrust hieromtrent op de markt weg te nemen gaat FeBelSol als enige beroepsfederatie binnen Europa het voortouw nemen en hebben wij het traject van zelf regulerende controles eind vorig al in gang gezet. Deze pré-controles starten eind deze maand en zullen ervoor zorgen dat ieder bij FeBelSol aangesloten uitbater een zo veilig mogelijk product volgens de Europese richtlijnen en wetten aan de consument aanbiedt.

Overschrijdingen van de Europese 0,3 W/m² norm binnen de tolerantie waarin de zonkracht van het toestel zich mag bewegen zullen aan de uitbater in kwestie in volledige transparantie gecommuniceerd worden en zal hem/haar toelaten onmiddellijk gepaste aktie te ondernemen. Daar waar nodig zal FeBelSol zijn/haar lid van de nodige bijstand voorzien voor en na de pré-controles!

Hoopvolle toekomst

Wij zien de toekomst dan ook hoopvol tegemoet en voorspellen nu reeds dat mede door onze gestage inspanningen om deze sector op een hoger niveau te tillen de FOD cijfers er de volgende jaren significant anders uit zullen zien.

Het hoeft helemaal geen betoog dat het zonnen onder de natuurlijke zon of onder de zonnebank talrijke positieve effecten heeft. Wij als FeBelSol willen er alles aan doen om er voor te zorgen dat de consument zo optimaal mogelijk is beschermd en toch kan genieten van alle positieve eigenschappen van het zonlicht.

Deel dit artikel !

Geef een antwoord